De gele erwt - opportuniteiten en uitdagingen voor lokale ketens

Wist je dat de gele erwt de afgelopen jaren sterk in populariteit is gestegen? Deze veelzijdige peulvrucht heeft heel wat te bieden als basis voor allerlei plantaardige producten. Maar waarom zou je als bedrijf aan de slag gaan met lokale gele erwten?

Dit webinar laat verschillende experts uit het PeaPact project aan het woord over dit eiwitrijk gewas. Want gele erwten bieden kansen voor consumenten, producenten én landbouwers in Vlaanderen. 

Schrijf je hier gratis in.

Sprekers

  • Inleiding door Karolien Byttebier, Projectmanager duurzame voeding, Bond Beter Leefmilieu/Next Food Chain
  • Wat wil de consument? door Freek Van Baelen, docent marktonderzoek HOGENT
  • De voordelen van (lokale) gele erwt als grondstof, door Heidi Jacobs, R&D director Cosucra 
  • Teeltervaring in de Vlaamse landbouw, door Jonas ClaeysInagro
  • Introductie PeaPact II, door Evelien Van BavegemHOGENT
  • Vragen & antwoord

Praktisch

  • Dinsdag 16 april 2024 van 14u tot 15u30
  • Online via Zoom

Meer info?
https://www.nextfoodchain.be/webinar/gele-erwt